Založ si blog

ĎAKUJEM Zuzane Límovej

Ďakujem Zuzane Límovej za to, že ukázala ako to u nás chodí. Dokument ma nijako neprekvapil, mohla by som rozprávať a rozprávať príbehy žien z môjho okolia, ktoré sú rovnako strašné ako sme videli v dokumente… Sama som si odžila svoje na gynekológii a rodiť v slovenskej pôrodnice neplánujem, o tom mám už dávno jasno.

 

Najviac ma však zarážajú reakcie mnohých mužov, ktorí nemajú ženské rodidlá a napriek tomu sú najväčší odborníci, ktorí najskôr nikdy ani nenavštívili urológa, zo strachu, zo zbabelosti, z prehnanej citlivosti o svojho „kamaráta“ a idú sa starať do žien. Som smutná z mnohých reakcíí na tento film, nielen mužov, ale predovšetkým i žien, vlastne ich ani za ženy nepovažujem, tak citovo otupené ženy nikdy nevychovajú lepšiu generáciu. A to už vidíme okolo seba.

 

Nie, nie je to o technickej vybavenosti a peniazoch, je to o ľudskosti a dôstojnosti, ktorá tu chýba. Ale čo sa čudujeme, mám kamarátku, ktorá vážne zvažovala štúdium medicíny, pretože by nosila biely plášť a bola by pani doktorka. Smutné. EGO lekárov je najväčší problém. Mám v rodine tri zdravotné sestry a jednu lekárku. Tá moja príbuzná lekárka rozhodne nie je o nič lepšia, musím to povedať, i keď je to moja rodina.

 

Mnohí nechcú vidieť, čo sa v skutočnosti deje v našich pôrodniciach a gynekologických ambulanciách, pretože to je tak nepríjemné, bolestivé a mnohí sú príliš zbabelí na to, aby sa pozreli pravde do očí.

 

Len na záver: najviac rozvodov a nevery býva po narodení prvého dieťaťa. Prečo? Nie je to len tým, že žena venuje väčšiu pozornosť dieťaťu ako mužovi, ale mnohé ženy majú po traumatizujúcom a často veľmi bolestivom pôrode dlhodobo zníženú chuť na sex. Nervové vlákna v ženskom lone si všetko pamätajú. Preto znásilnené ženy sú poznačené na celý život. Majú hlboké zápisy v nervovej sústave. A žena po pôrode, pri ktorom zažije obrovský stres, často bolestivé úkony a poníženie, v prípade, že sa zdravotný personál správa tak ako sa správa… môže mať na dlhý čas zablokovaný prístup k vlastnej sexualite, pretože má  v podvedomí strach z ďalšieho otehotnenia a už nechce zažiť ďalšie necitlivé zaobchádzanie a manipulovanie s jej telom ako so strojom, vecou, či ďalšou súčiastkou v poradí. Taká je bohužiaľ pravda.

 

„Úroveň gynekológie a pôrodníctva je znakom životnej úrovne žien v danej krajine.“

 

Reakcia na článok R. Bednára – Vznik novej Osmanskej ríše. . .

04.09.2017

Tento článok je bohužiaľ pravdivý. Zvlášť veta: …v Sarajeve, Prištine a ďalších mestách Balkánu sú za peniaze z týchto krajín „kupované“ ženy, aby na ulicu vychádzali vždy kompletne zahalené, a tak prispievali k tomu, aby sa zdalo, že tam už vládne islam. Presne o tom mi rozprávala známa, pôvodom z Balkánu, pri nedávnej návšteve svojho rodného [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Po reakciách na môj článok - Ďakujem Zuzane Límovej, viacej nebudem prispievať na tento blog. Hlboko ma sklamali reakcie. Neberiem ich osobne, to by bolo to najmenej. Ale tieto primitívne a necitlivé reakcie odrážajú čitateľov tohto blogu a zrejme i veľkej časti slovenskej populácie. Je smutné ako je stále prehliadané ženské utrpenie a neprávosť. Sklamanie je však vždy dobré na to, že ukáže pravdu a vieme oddeliť zrno od pliev a nestrácať čas tam, kde nepatríme a s tými, ktorí si nezaslúžia našu pozornosť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5258x
Priemerná čítanosť článkov: 2629x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy